Det gamla kommunhuset blir moderna bostadsrätter

Under hösten påbörjade arbetet med rivningen av den nya delen av det gamla kommunhuset. Huset, som byggdes på 70-talet, var i mycket dåligt skick. På platsen där kommunhuset stått ska Convea nu bygga bostadsrätter.

Den äldre delen av kommunhuset, som härstammar från 50-talet och fortfarande står kvar, är såld till DGF som ska omvandla byggnaden till studentbostäder, kafé- och restaurangverksamhet med uteservering både i parken och på torget. Dessutom kommer huset om något år inhysa projektkontor och utställningsutrymme för Roslags-Näsby framtill dess att stadsdelen är färdigbyggd.

Det gamla återfinns i det nya
Från rivningen beräknas komma totalt 12-15 000 ton betong, som körs iväg i 500-700 lastbilar. Dörrar och fönster och övrigt återvinningsbart material togs tillvara i ett tidigt skede. Återvinning är en genomgående tanke vid de rivningar som äger rum i Roslags-Näsby. Avsikten är att bevara och bl.a. använda tegel, plattor och dylikt på allmänna ytor som torg och bänkar för att hålla kvar en del av det gamla i det nya och integrera områdets historia i den nya arkitekturen.

Fler Nyheter

En station för framtidens Roslags-Näsby

I december invigdes den helrenoverade stationen i Roslags-Näsby. En ny, säker station där resenärer i alla åldrar tryggt kan ta sig till och från jobb och skola.

2018-05-31T23:54:55+00:00