Aktuellt

En ny, säker station där resenärer i alla åldrar tryggt kan ta sig till och från jobb och skola. Med en trappa som leder rakt in i det nya bostadsområdet, dubbelspår och rulltrappor är stationen anpassad för framtiden i Roslags-Näsby.

Tryggare vardag

Den nya stationen har nya spår med nya perronger, rulltrappa, hiss och bro. Stationen är idag tillgänglighetsanpassad och trafiksäker både för dem som rör sig på perrongen, men också för dem som jobbar i tågen. Innan renoveringen bestod stationen av en vanlig plankorsning med bommar som ofta nonchalerades. Detta gjorde stationen både farlig och otäck.

Ta trappan hem till bostaden

Stationen i Roslags-Näsby smälter samman med det nya planerade bostadsområdet. Idag är anslutningen till den nya stadsdelen en tillfällig ståltrappa, men när bostadsområdet är klart kommer trappan ansluta till en av de nya byggnaderna på andra sidan samt gå ner på det torget intill. Byggnaden som trappan ansluter till ska bli studentbostäder på femton våningar med dagligvaruhandel, kaféer och butiker på bottenplan och byggs av Prime Living.

Cykelbana och infartsparkering

På andra sidan spåren från det nya bostadsområdet finns en gångfartsgata med infartsparkering med 100 platser. Närmast spåret byggs en ny snabbcykelväg. Den ca 4,50 m breda cykelvägen startar vid Östra Banvägen norr om Centralvägsbron och följer spåret ända fram till Mosstorpsvägen utan några korsningar. En trygg och supersnabb cykelväg med andra ord, perfekt för cykelpendlaren.

Den nya stationen går som hand i handske med planerna för nya Roslags-Näsby!

23 maj — 2018

Vill du etablera din verksamhet här?

Har du en verksamhet och nyfiken på att etablera dig i Roslags-Näsby och vill veta mer? Fyll i formuläret och ta kontakt med oss.

Kontakta oss
Kontakta oss

INTRESSEANMÄLAN

Du måste fylla i en giltig epostaddress