Aktuellt

Det finns olika sätt att odla i staden; tillfälligt eller mer långsiktigt, på tak eller i parker, tillsammans eller enskilt. Oavsett vilket alternativ vi har tillgång till och väljer så ger stadsodling många fördelar, både för den som odlar och för hela staden. Att odla ger oss inte bara mat på bordet, utan det bidrar också till biologisk mångfald, social samvaro och avkoppling. Det är nämligen svårt att stressa växter till att växa snabbare, vilket kan vara en skön kontrast till dagens uppkopplade samhälle.

Stadsodling är ett sätt att vara med och påverka närmiljön och bidra till ett grönare stadsrum. Stadsodlingens transporter är korta och genom att odla själv kan du vara säker på att maten på din tallrik inte besprutas, är absolut färsk och inte skördats av personer med dåliga arbetsförhållanden.

Hållbarhetscentrums trädgård och odlingslådor 

I Hållbarhetscentrums trädgård odlar vi blommor, kryddor och grönsaker. Vi vill dela vår odlingsglädje med andra så någon vill ta med sig en smakbit från odlingslådorna i trädgården så går det bra. Tänk bara på att skörda försiktigt och be gärna personalen om hjälp och tips. 

 

3 apr — 2019

Börja odla själv

Är du intresserad av att boka en odlingslåda i Roslags-Näsby? Fyll i formuläret och skriv "Odlingslåda" i fritextfältet. 

Kontakta oss
Boka en odlingslåda

INTRESSEANMÄLAN

Du måste fylla i en giltig epostaddress