Roslags-porten

Arkitekt: Nyréns

Antal bostäder: 61 lägenheter

Antal rum: 1-4 rok

Planerad säljstart: 2019/2020

Roslagsporten

Intresseanmälan och kontakt

anna-maria.lingmerth@oboskarnhem.se

En grön innergård, biotoptak och gemensamma terrasser är andra värden i detta urbana, gröna kvarter, alldeles nära Roslagsbanan.

Brf Roslagsporten byggs med hållbarhet i fokus i det nordvästra hörnet av området. Nyréns Arkitektkontor står bakom Brf Roslagsporten och inspirationen har kommit från amerikanska och engelska ”townhouses”. Bostäderna har tagits fram med fokus på att följa Täby kommuns vision om stadsdelen där nyskapande och särskiljande arkitektur ska kombineras med grönskande utemiljöer.

Vår del av kvarteret består av tre huskroppar med varsin trappuppgång som nås både via gata och innergård. Husen byggs med liknande arkitektur men med individuella uttryck som tydligt skiljer de olika huskropparna åt. Husen kommer ha vackra och spännande fasadmaterial som glaserat tegel, corten-plåt, betong och med entrépartier och entrédörrar i ek. På taken monteras solpaneler. Viktigt för materialvalen är välbeprövade metoder och låga underhållskostnader. Alla lägenheterna har balkong eller uteplats. Många av lägenheterna blir genomgående med kontakt mot både gata och innergård. De flesta är vända mot minst två håll och med generösa balkonger för samvaro mot gården i söder. Arkitekten har i många fall skapat öppna samband mellan kök och vardagsrum. OBOS Kärnhem har en hög standard med inredning och vitvaror som kommer från välkända varumärken.

Om bostaden

Obos Kärnhems hållbarhetsarbete med bostäderna i Roslags-Näsby

  • Solceller
  • Hållbara fasadmaterial
  • Takterrasser för samvaro
  • Information om alternativa färdsätt
  • Bilpool
  • Minskad resursförbrukning
  • Minst certifiering silver
Hållbarhet